Bosanski  English  Italiano  Français 
Lion Pension Home Page


    Hostel "Pansion Lion" je smješten u samom srcu Starog Grada i udaljen je samo nekoliko koraka od Nacionalne biblioteke "Vijećnice", Katedrale, pravoslavnih crkava, Gazi Husrev-begove džamije i mnogih nacionalnih restorana.


    Za posjetioce koji dolaze iz pravca Zagreba, Dubrovnika, Splita i Mostara potrebno je slijediti tablu: Centar Grada i tramvaje. Hostel "Pansion Lion" nalazi se u ulici Obala Kulina Bana, 100 metara prije Nacionalne Biblioteke "Vijećnice".


    Taksi od sarajevskoj aerodroma do Liona košta će vas oko 20KM (10 eura). Početna cijena je 1.50KM (0,75 eura), a 1KM (0,50 eura) za svaki pređeni kilometar.


    Od glavne autobuske ili željezničke stanice u Sarajevu, najlakši i najjeftiniji način je da izađete iz stanice i uputite se do tramvajskog stajališta. Na tramvajskom stajalištu nalazi se kiosk koji prodaje ulaznice izvan tramvaja za 1.60KM (0,80 eura) ili ih možete kupiti kod vozača za 1.80KM (0,90 eura). Sjednite na tramvaj broj 1 i izađite na tramvajskoj stanici prije Nacionalne Biblioteke "Vijećnice". Pređite ulicu i ugledaćete našu reklamu.

    Da biste došli do Hostela "Pansion Lion" sa autobuske stanice Lukavica koja se nalazi u istočnom Sarajevu, potrebno je da pri izlasku iz autobuka hodate prema taksi štandu i nastavite samo pravo hodajući 5 minuta. Sa desne strane ćete vidjeti autobusko stajalište. Treba da sačekate komercijalu tj.žuti gradski autobus sa oznakom "Dobrinja-Vijećnica",linija 31e.  Sa stajališta gradska linija polazi svakih 15 minuta. Gradski autobus prolazi kroz cijelo Sarajevo,tako da ćete imati priliku i za razgledanje. Vi ćete izaći na predzadnjoj stanici prije Nacionalne Biblioteke "Vijećnice“, preći ulicu i ugledati Hostel "Pansion Lion". Očekujemo vas s nestrpljenjem!!!